nem hivatalos oldal

A vodka ár és az alapanyagok közötti összefüggés

Vodka ár

Vodka ár

Mint minden égetett szesz, a vodka is olyan növényi anyagokból készül, aminek elég magas a keményítő, illetve a cukortartalma. Amíg a többi italnál egy jól meghatározott növényt használnak a gyártás során, addig a vodka esetén számtalan lehetőség szóba jöhet.

Ez pedig jelentős hatással van a vodka ár alakulására is. Attól is függ mennyit kérnek egy liter italért, hogy az miből készült. Ennek tulajdonképpen az a magyarázata, hogy a különböző növényből készült italok minősége is eltérő lehet.

Vodkát főleg gabonafélékből készítenek, de a burgonya és a cukorrépa is lehet alapanyaga. Nem ritka, hogy faipari melléktermékekből is készítenek ilyen italt. Persze ezekből lesznek a gyengébb minőségű termékek.

A vodka ár alakulása tehát attól is függ, hogy miből állítják elő. Az azonos minőségi kategóriákba tartozó termékek között nincs nagy árkülönbség. Viszont, vannak olyan exkluzív italok is, amelyeknek igen borsos ára van. A vodka ár tekintetében, rekordnak számítanak az Imperial Collection tagjai, amelyeket közel félmillió Forintért értékesítenek.

Print Friendly, PDF & Email