nem hivatalos oldal

A radiátor árak változása több dologtól függ

Radiátor árak

Radiátor árak

Még a hideg idő megérkezése előtt érdemes átvizsgálni a fűtésrendszer és kijavítani az esetleges hibákat vagy lecserélni a szükséges alkatrészeket. Központi fűtés esetén, a radiátorcsere nem árt néha, hiszen ezek az eszközök könnyen tönkremehetnek idővel.

A radiátor árak alakulását több tényező határozza meg, ezért alaposan körül kell nézni vásárlás előtt, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatokat fogadjuk el. A fűtőtest mérete szerint is változnak az árak, de nem ez a legfontosabb befolyásoló tényező.

Többféle radiátor létezik, a különböző típusok hatékonysága szintén eltérő lehet. A hatékonyság pedig igen nagy hatással van a radiátor árak alakulására. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen anyagból készült a fűtőtest.

A különböző fémeknek ugyanis más-más a hővezető képessége, így változik a hő átadási együtthatója is. Ez szintén hatással van a teljesítményre, de az árakat is meghatározhatja. Természetesen a méretnek is van jelentősége a radiátor árak meghatározásában, hiszen egy kisebb készülék jóval olcsóbban megvásárolható, mint egy nagyméretű eszköz.

Print Friendly, PDF & Email