nem hivatalos oldal

A mennyezeti páraelszívó működési elve

Mennyezeti páraelszívó

Mennyezeti páraelszívó

Ha zsúfolt a konyha és már nem marad hely az elszívónak, akkor sem kell pánikba esni, hiszen van megoldás. A mennyezeti páraelszívó ugyanolyan hatékony, mint a fali, ami kivezető csővel rendelkezik.

Ennél ugyan nincs kivezető cső, amin a párás levegő a szabadba távozhatna, de más módszerrel is meg lehet oldani a lakás párátlanítását. Ez esetben szénszűrők segítségével vonják ki a levegőből a vizet. A mennyezeti páraelszívó hatékonyságára tehát nem lehet panasz.

Igaz annyi plusz munkával jár az ilyen rendszerek üzemeltetése, hogy néha ki kell cserélni a szénszűrőket, hiszen azok idővel megtelhetnek és ebben az esetben már csökken a hatékonyságuk. A modernebb készülékek kijelzőjén az is megjelenik, hogy mikor kell cserélni a szűrőket, tehát nem kell állandóan figyelni azokat.

A mennyezeti páraelszívó ugyanolyan szereppel bír, mint a fali vagy a beépíthető modell. Eltávolítja a párát a levegőből, ezáltal meggátolja a penész megjelenését a falakon. A pára mellett, a kellemetlen szagokat is eltűnteti a konyhából.

Print Friendly, PDF & Email