nem hivatalos oldal

Ismerje meg az adsl-t, mint technológiát!

ADSL - Asymmetric Digital Subscriber Line

ADSL – Asymmetric Digital Subscriber Line

Az adsl az angol Asymmetric Digital Subscriber Line kifejezésből ered, ami magyarul aszimmetrikus digitális előfizetői vonalat jelent. Az adsl-t olyan kommunikációs technikának tartják, ami rézdrótokon keresztül, gyors adattovábbítást biztosít.

Előnyei közé tartozik, hogy a tradicionális modemeknél nagyobb sebességű digitális adattovábbítást engedélyez. Tartalma abban áll, hogy a letöltési és feltöltési sávszélesség megoszlása nem egyenlő. Ezen szolgáltatás felhasználásához nem kritérium a telefon használata.

Internet előfizetéskor ajánlatos utánajárni, hogy melyik technológia a megfelelő ár-érték arányban. Ajánlatos meggondolni, hogy milyen csomagot választ, mert mint köztudott, vannak olyan összeállítások, amelyek több szolgáltatást is magukba foglalnak, legyen az tévé, telefon, internet.

Lehet, hogy olcsóbban kijön egy olyan csomaggal, mint a külön szolgáltatásra való előfizetéssel. Az internet technológiák közül választhat adsl-t, kábelnetet, wifit vagy optikai hálózati rendszeren alapulót.

Print Friendly, PDF & Email