nem hivatalos oldal

Hol talál fehérje tartalmú ételeket?

Fehérje tartalmú ételek

A közhiedelemben gyakran találkozunk azzal a felvetéssel, hogy csak azoknak fontos a protein fogyasztása, akik kigyúrt, hatalmas izmokat szeretnének.

A valóság azonban más képet mutat, ugyanis a fehérje tartalmú ételek mindenkinek egyformán szükségesek. Még a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett is előfordulhat, hogy kialakul a fehérje hiánya, ami egy sor negatív következménnyel jár. Az inkább ismeretes, hogy az izmoknak és azok fejlődéséhez elengedhetetlen a fokozott fehérjebevitel, de azt kevesebben tudják, hogy a szellemi teljesítőképesség és az immunrendszer legyengülése is sokszor ennek hiányára vezethető vissza.

A fehérje tartalmú ételek megválasztása nem is olyan könnyű feladat, ugyanis sok élelmiszer egyre kevesebb arányban tartalmazza a kívánt mennyiséget. Akkor mi a teendő? A fitzone.hu oldalon olyan termékek találhatóak, amelyek kifejezetten magas arányban tartalmaznak fehérjéket és aminosavakat, ezáltal mindennap bevihetjük a szükséges mennyiséget. Tekintse meg a fehérje tartalmú ételeket!

Print Friendly, PDF & Email