nem hivatalos oldal

Csarnoképítés előre legyártott elemekből

Csarnoképítés

Csarnoképítés

Manapság szinte gombamód nőnek ki a földből a hatalmas bevásárlóközpontok, áruházak és az embernek olyan érzése van, mintha egyik napról a másikra jelentek volna meg az épületek. Ez azért lehetséges, mert a csarnoképítés technikáját használva, igen rövid idő alatt fel lehet húzni egy ilyen hatalmas építményt.

Ezek az áruházak már nem téglából és betonból épülnek, hanem fémvázakból és műanyag panelekből állnak. Tulajdonképpen már minden előre le van gyártva, csak össze kell hegeszteni és csavarozni a helyszínen.

Nem meglepő tehát, hogy egy-két hét alatt hatalmas monstrumokat építenek meg így a szakemberek. A csarnoképítés azért nem egyszerű feladat, hiszen nagyon pontosan meg kell tervezni mindennek a helyét és az építés során is oda kell figyelni.

A precizitás az egyik legfontosabb szempont ilyen esetekben. Ezért nem is végezheti bárki ezt a munkát. A csarnoképítés feladatát jól képzett, tapasztalt mesterekre kell bízni, akik tudják, hogy mire kell figyelni. A szakembereknek ez már gyerekjátéknak tűnhet, azonban akadnak olykor nehézségek az építkezés alatt.

Print Friendly, PDF & Email