nem hivatalos oldal

Az automata öntözőrendszerekhez szükséges solenoid szelep

Solenoid szelep

Rengetegen választják a kényelmes megoldást, ami a kert locsolását illeti. Ebben az esetben az öntözőrendszerekre kell gondolni, amelyekben kiemelkedő szerepe van a solenoid szelep működésének. Egyáltalán nem mindegy mikor engedi meg a vizet, hogy az eljusson a növényekhez.

Igen jól hangzik, amikor automatarendszerrel működik és konkrétan semmit sem kell tegyen a palánták öntözése érdekében. A solenoid szelep valójában egy mágnes szelep, ami lényegében véve egy tekercset tartalmaz és egy vasmagot. Csakis akkor mozdul el ez a bizonyos vasmag, amikor a tekercsen áram halad át. Lényegében véve, ez a működési elve az egész rendszernek.

Csakis akkor jut át víz ezeken a szelepeken, amikor áram megy át rajta, ekkor ugyanis megnyílnak. Mindössze rá kell csatlakoztatni az öntözővezérlőre és beállítani a locsolások időpontját. Ezáltal élvezheti az igen nagy kényelmet. Maga a solenoid szelep külön is beszerezhető az internetről. Elegendő ellátogatni az automatarendszer.com honlapra, ahol részletesebb leírást van a produktumról.

Print Friendly, PDF & Email