nem hivatalos oldal

A szaunázás alapvető illemszabályai

A szaunázás szabályai

A szaunázás szabályai

Egyesek nem szívesen mennek be a wellness központokban felállított szaunákba, pusztán azért, mert nem tudják, hogy mi illik és mi nem ezen a helyen. Íme, néhány jó tanács! Először is a szaunázás előtt legyen Önnél legalább egy törölköző és egy papucs. A papucsot kint kell hagyni, majd belépve a szaunába, köszönni a bent lévőknek.

Lehet, hogy ők nem fogadják, de így illik. Ezt követően válasszon ki egy helyet magának, ahová leteríti a törölközőjét lehetőleg úgy, hogy a feneke és a talpa alatt is legyen az anyagból! Ez által nem érintkezik a teste közvetlenül a deszkával, amely kellemetlen érzés lehet, ugyanakkor a higiénia megőrzése végett is fontos minden olyan helyre törölközőt tenni, ahol a teste érintené a fát.

Ha szeret hátradőlve szaunázni, akkor oda is tegyen törölközőt! A szaunákba általában halk zene szól, ez segít ellazítani a testet, illetve a kis hely miatt okozott kényszerű beszédbe elegyedés késztetését is oldja. Szaunázás közben nem illik a bent lévőkkel beszélgetést kezdeményezni, főleg akkor, ha idegenek.

Print Friendly, PDF & Email