nem hivatalos oldal

A gyerekülés választás szempontjai

Gyerekülés

Gyerekülés

A szülők többször is meggondolják, hogy milyen eszközt vásároljanak a gyerekük számára, főleg akkor, ha nem csupán egy párezres kiadásról van szó. A gyerekülés beszerzése nagy fejtörést okozhat, ha nem tudják, hogy melyik is az, amelyik megéri a kiadott pénzt. A következőkben felsoroljuk azokat a főbb szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni egy gyerekülés megvásárlásakor.

Először is, a baba súlyának megfelelő ülést kell választani. A gyártók általában egy bizonyos súly keretet szabnak, amelyen belül biztonságosan lehet a babát rögzíteni. Ha a kicsi a felső súlyhatár környékén jár, akkor érdemesebb egy olyant beszerezni, amelyik később is használható.

Vegye figyelembe, hogy mennyire bővíthető az ülés, például rendelkezik-e szűkítő betéttel vagy kihúzható részekkel? A másik fő szempont, hogy milyen módon rögzíthető az autós üléshez? Egyes gyártók nemcsak a biztonsági övvel való stabilizálást teszik lehetővé a gyerekülés behelyezésekor, hanem extra rögzítő pontokat is biztosítanak, mint például a padlóra, illetve az autós ülés háttámlájához való kitámasztást is.

Print Friendly, PDF & Email