nem hivatalos oldal

A golfkönyök nemcsak a spórtolók problémája

Golfkönyök kezelése

Laikusként hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy bizonyos problémák minket nem érinthetnek és csupán a sportolók vannak veszélyeztetve ezektől. Pedig a tévesen sportsérüléseknek vélt gondok azoknál is jelentkezhetnek, akik csak néhanapján mozognak, sőt, azok sincsenek védve, akik egyáltalán nem foglalkoznak a testmozgással.

Például a golfkönyök kialakulásához a székből sem kell felállni, hiszen az intenzív gépelés is hozzájárulhat ezen kellemetlenség fellépéséhez. Tehát érdemes utánanézni a golfkönyök tüneteinek és a kezelési lehetőségeknek, mert sohasem tudni, hogy mikor lehet szükség erre a tudásra.

Akár nálunk jelentkezik fájdalom a könyök belső bütykénél, akár valamelyik családtagunk panaszkodik ilyen tünetről, jó tudni, hogy a TheraBand hajlékony gumirúd sokat segíthet a panaszok enyhítésében. Többféle színben kapható, ami a meghajlításhoz szükséges erőt jelzi. A sárga a legpuhább, utána jön a piros, a zöld, majd a kék. Ezek közül a golfkönyök súlyosságától és a szóban forgó személy edzettségétől függően kell választani.

Print Friendly, PDF & Email