nem hivatalos oldal

A 23 hetes magzat tulajdonságai pár pontban

A 23 hetes magzat fejlődése

A 23 hetes magzat fejlődése

A magzat fejlődésének követése csodálatos pillanatokat ad a szülőknek. A 23 hetes magzat már eléri a fél kilót és a harminc centimétert. A babavárás időszakában az anyuka immunrendszere legyengül, ezért nagyon oda kell figyelnie a fertőzések elkerülésére.

Nem csak maga miatt, hanem a kicsi magzat egészsége érdekében is. Kerülni kell a nehéz munkát és a stresszt. A 23 hetes magzat már a második trimeszterben van. Ebben az időszakban a mama hangulatingadozása újra előjöhet.

Ekkor már a baba érzékszervei elkezdenek működni. A hallása kialakul, hiszen a hallócsontok megkeményednek. Ilyenkor már lehet azt mondani, hogy ne beszéljenek csúnyán a baba előtt. A tudósok szerint ekkor már megismerheti a baba a külső hangokat, ezért is érdemes beszélgetni a kicsihez a pocakon keresztül.

A 23 hetes magzat még ráncos, hiszen ezután kezdi el feltölteni a zsírszöveteit, ekkor kezd el működni a hasnyálmirigye. A fertőzésekkel azért kell vigyázni, mert könnyen okozhatnak koraszülést. A baba biztonságáért kerülni kell az ilyen helyzeteket.

Print Friendly, PDF & Email